Lahja vauvalle – 10 lahjaideoita vastasyntyneelle

Lapsen syntymä on ihana tapahtuma, josta iloitsevat tuoreiden vanhempien lisäksi myös muu perhe sekä ystävät.

Uuden perheenjäsenen syntyä halutaan juhlistaa lahjoilla, mutta pienelle vauvalle voi olla vaikea keksiä mitään ostettavaa.

Ei huolta! Kokosimme yhteen listan tarvikkeista, jotka ovat sekä sydämmellä harkittuja että käytännöllisiä.

Lahja vauvalle

1. Vauvan vaatteet

Vauvan vaatteet, lindex.fi

Vauvan vaatteita on nykyään saatavilla monilta muodikkailta merkeiltä, mutta myös kirpputoreilta edullisin hinnoin ja erittäin hyväkuntoisina.

Sinun kannattaa miettiä millainen aatemaailma tuoreilla vanhemmilla on ostaessasi pienokaiselle vaatteita – ja yleensä tulisi suosia hieman liian isoja vaatteita, sillä vauvat kasvavat todella nopeasti! Huomioithan myös vaatteiden materiaalin; puuvilla on luonnollisuutensa vuoksi paras materiaalivaihtoehto.

Vauvan vaatteet: lindex.fiPolarn O. Pyret

2. Vaipat

Oli kyseessä sitten kertakäyttö- tai kestovaipat, niitä kuluu todella paljon vastasyntyneen vauvan kanssa. Uunituoreet vanhemmat ovat varmasti kiitollisia esimerkiksi vaippakakusta tai ihan vain paketillisesta kertakäyttö- tai kestovaippoja!

3. Vauvan lelut

Vauvan lelut, jollyroom.fi

Yksi lahjavaihtoehto, josta vauva varmasti tykkää, on lelu. Pehmolelut, helistimet ja mobiilit sekä erilaiset musikaaliset lelut ovat varmasti pikkuiselle mieleisiä. Leluja ostaessa kannattaa huomioida, että niissä ei ole pieniä helposti irtoavia osia kuten nappeja. Vauvat pitävät yleensä kirkkaanvärisistä esineistä.

4. Vauvan huoneen sisustustarvikkeet

Vauvan huoneen sisustustarvikkeet
Vauvan huoneen sisustustarvikkeet – Jollyroom.fi

Kaikki ostavat yleensä jotakin lahjaksi vauvalle, mikä on tietysti ihanaa, mutta jos haluat muistaa tuoreita vanhempia on sekin ihana ajatus. Esimerkiksi lastenhuoneeseen soveltuva sisustuselementti kuten jokin koriste-esine voi olla sopiva valinta. Se liittyy yhä pienokaiseen, mutta on suunnattu enemmän vanhempien iloksi.

5. Vauvan ruokailutarvikkeet

Vauvan ruokailutarvikkeet – jollyroom.fi

Vauva tarvitsee useita hoitotarvikkeita ruokailuun, kylpemiseen, sekä myös matkustamiseen. Usein vanhemmat ovat ostaneet monia tarvikkeita jo ennen lapsen syntymää, mutta uudet vanhemmat ja pieni vauva tarvitsevat yllättävän paljon erilaisia tavaroita.

Vauvan ruokailuun liittyen voit antaa uudelle perheelle lahjaksi esimerkiksi lahjakorin, josta löytyy useampi tuote kuten muun muassa tuttipullo ja useampi siihen sopiva tuttipää, nänninsuojia, tuttipulloharja sekä ruokalappuja.

6. Vauvan kylpytuotteet

Ihana ja käytännöllinen lahja vastasyntyneelle voi olla myös kylpypaketti.

Kyseinen pakkaus voi koostua esimerkiksi vauvalle soveltuvista pesuaineista sekä ihonhoitotuotteista kuten voiteista, jotka estävät ihoa kuivumasta ja halkeilemasta.

Jos annat paketin yhteydessä myös esimerkiksi lapsen äidille osoitetun kosteusvoiteen, tulee tuore äiti olemaan varmasti kiitollinen.

7. Vauvan uni

Vauvoille suunniteltuja lakanoita löytyy useilla ihastuttavilla kuvioilla.

Lakanoita on aina hyvä olla useampi kappale, joten voit hyvin lahjoittaa perheelle lakanapaketin.

Valitse nopeasti kuivuvia vaihtoehtoja, mikäli niitä on tarjolla.

Niin ikään uniriepu on ihastuttava lahjaidea, josta vauva saa iloa ja turvaa mennessään unten maille.

8. Vauvan matkustus

Vauvan matkustus, jollyroom.fi

Vauvan kuljettamista varten tarvittavia varusteita kohtaan lapsen vanhemmilla voi olla tiettyjä käytännön vaatimuksia, joten niistä voi olla hyvä keskustella heidän kanssaan ennen ostopäätöstä.

Esimerkiksi kantoliina tai kaukalo voi olla erinomainen lahjaidea, mutta varmista, että ostat sellaiset kuin perhe haluaa. Esimerkiksi kaukalon täytyy ehkä olla tietyn kokoinen ja kantoliinan tietyn mittainen.

9. Hopea

Perinteinen lahja pienelle lapselle on sarja hopealusikoita. Tämä ei välttämättä nykypäivänä ole kovin moderni idea, mutta perinteisistä tavoista pitävät vanhemmat tulevat varmasti arvostamaan tällaista lahjaa.

Myös muut hopeaesineet voivat olla traditionaalisena lahjana mukava ajatus. Hopeakoruja ei pienokaiselle kannata ostaa, sillä vauva ei niitä voi käyttää tukehtumisriskin vuoksi. Isommalle lapselle sopiva hopeakoru voi kuitenkin olla käypä lahja; vauva voi käyttää sitä kasvettuaan muutamalla vuodella.

10. Itsetehdyt lahjat

Mikään ei ole parempaa kuin itse rakkaudella tehty lahja. Jos olet käsistäsi kätevä, voit vaikkapa neuloa pikkuiselle tossut ja lakin. Voit myös ommella pehmolelun tai mikäli käsissäsi pysyy kamera, voit tarjoutua ottamaan uunituoreesta perheestä valokuvia lapsen syntymän kunniaksi.

Katso myös: