Lahja 2 vuotiaalle – 7 upeaa lahjaideaa pojille ja tytöille

Lahja 2 vuotiaalle?

Vuoden tai kahden ikäiselle vauvalle voi olla vaikea ostaa lahjaa, varsinkin jos itselläsi ei ole lapsia tai lapsesi ovat jo kauan sitten aikuistuneet.

Kaksivuotias on vielä pieni lapsi, joten lahjojen kanssa tulee olla tarkkana.

Ne eivät saa sisältää helposti irtoavia pieniä osia, jotka voisivat olla vaarallisia lapselle esimerkiksi nieltynä.

Monesti näiden ikävuosien aikana ostetut lahjat tuovat iloa myös vuosia myöhemmin. Usein ne myös ovat niin kestäviä, että perheen seuraavatkin lapset ja mahdollisesti jopa lapsenlapset pääsevät leikkimään samoilla leluilla.

Etsit sitten joulu- tai syntymäpäivälahjaa, uskomme näiden lahjaideoiden olevan sopivia. Toivomme, että sait tästä inspiraatiota täydellisen lahjan hankintaan 2 vuotiaalle.

Lahja 2 vuotiaalle

1. Leikkikeittiö

Leikkikeittiö
Leikkikeittiö – jollyroom.fi

Kotileikit ovat lasten leikkien perusta; siitä kaikki lapset aloittavat.

Kotileikit myös opettavat lapsille arkisia asioita ja toimintoja. Vuoden ja kahden vuoden ikäisenä lapsi osaa jo seistä, joten pystyssä leikityt leikit ovat hauskaa ajanvietettä.

Leikkikeittiö onkin lapselle suunnattomasti viihdykettä tarjoava lahja.

Leikkikeittiöön kuuluu monia erilaisia keittiön varusteita kuten uuni, kattiloita, paistinpannuja, kuppeja ja ruokailuvälineitä sekä monia muita keittiötarvikkeita.

Leikkikeittiön osat on yleensä suunniteltu perheen pienimmille vaarattomiksi. Muista ottaa itse osaa leikkiin lapsen kanssa!

2. Junarata

Junarata
Junarata – jollyroom.fi

Junarata on klassinen lahja lapselle.

Yleensä puusta rakennetut radan palat eivät sisällä pieniä osia ja niitä on helppo käsitellä, vaikka koordinaatio ei olisikaan vielä täysin kehittynyt.

Radan voi rakentaa mutkittelemaan pitkin huonetta, huonekalujen alta ja nurkkien ohitse.

Mikä sen hauskempaa kuin kuljettaa junaa pitkin kiemurtelevia ratoja! Muista tarkistaa, että junaradan pakkaukseen kuuluu myös juna! Muuten rata jää tyhjänä odottamaan kuljetettavaa.

3. Sorminuket

Sorminuket ovat lahja, joka tuo fantasiamaailman lapsen luo käsinkosketeltavalla tavalla.

Pehmeät sorminuket esimerkiksi erilaisten eläinten muodossa voivat olla mukana muun muassa iltasadun lukuhetkessä, jolloin vanhempi voi esittää tarinan eläinhahmojen kautta. Sorminuket kehittävät lapsen mielikuvitusta.

4. Duplot

Duplot – jollyroom.fi

Duplot ovat kuin legoja, mutta ne on suunniteltu pieniä lapsia ajatellen.

Palat ovat paljon isompi kokoisia ja niitä on pienen lapsen helpompi käsitellä – eikä niistä aiheudu tukehtumisvaaraa, sillä isoa Duplo -palaa ei ole mahdollista nielaista.

Duploista voi rakentaa mitä eriskummallisimpia rakennelmia ja saatavilla on myös Duploja erilaisina hahmoina, kuten vaikkapa maatilan eläiminä!

5. Palikat

Palikat – jollyroom.fi

Palikat ovat yksinkertainen mutta sitäkin hauskempi lelu, jonka voit ostaa lapselle lahjaksi.

Niitä voi pinota korkeaksi pinoksi tai niistä voi rakentaa vaikkapa muurin. Palikoita löytyy myös numeroituina tai aakkosilla, jolloin niiden avulla voi alkaa harjoitella lukuja ja kirjaimia jo pienen lapsen kanssa.

Lisäksi saatavilla on eri muotoisia palikoita, jotka tulevat laatikon kanssa.

Laatikossa on useita aukkoja, jotka ovat eri palikoiden muotoisia.

Tämä lahja kehittää lapsen hahmotuskykyä, sillä palikat menevät sisään laatikkoon ainoastaan oikean muotoisista aukoista.

6. Palapeli

Palapeli – jollyroom.fi

Tavalliset palapelit eivät sovellu pienille lapsille, koska palaset ovat yleensä niin pieniä, että helposti aiheuttavat vaaratilanteita pienten lasten käsissä.

Yksi- ja kaksivuotiaille on kuitenkin tehty juuri tälle ikäluokalle suunnattuja palapelejä, jotka ovat lapsille turvallisia.

Suuret palaset ja palasten vähäinen määrä auttavat pitämään mielenkiinnon yllä ja tuomaan onnistumisen kokemuksia palapelin valmistuessa.

Saatavilla on myös erilaisia palapelien tyyppisiä leluja, joissa esimerkiksi jokin hahmo tulee asetella oikealle paikalleen palapelin palan tapaan.

7. Keinuhevonen – Lahja 2 vuotiaalle

Keinuhevonen
Keinuhevonen, jollyroom.fi

Keinuhevonen tai muu keinueläin on ihana lahja, josta on iloa vuosiksi eteenpäin.

Jos olet käsistäsi kätevä ja pidät puutöistä, voit tehdä keinuhevosen itse tai voit ostaa sen myös kaupasta.

Saatavilla on sekä perinteisiä puisia keinuhevosia sekä pehmeitä erilaisilla kankailla päällystettyjä versioita. Osa keinueläimistä myös ääntelee lapsen ratsastaessa niillä!

Katso myös: