Lahja 4 vuotiaalle – 8 upeaa lahjaideaa pojille ja tytöille

Lahja 4 vuotiaalle?

Neljävuotias lapsi eli taapero on leikki-ikäinen lapsi.

Tässä iässä lapsi osaa jo kävellä ja puhua, mutta sanavarasto on vielä pieni. Leikki-ikäiselle voi olla vaikea keksiä omalaatuista lahjaa.

Monesti lapselle annetaan esimerkiksi pehmolelu tai nukke, mutta jos haluat erottua joukosta loistavalla lahjavalinnalla tulee sinun keksiä jotain muuta.

Kävelytaidon kehityttyä lapsi on jatkuvasti liikkeellä ja haluaa olla mukana perheen tekemisissä.

Yhdessätekeminen onkin tämän ikävaiheen tunnusmerkki. Sopiva lahjaidea tuokin perheen yhteen ja on myös käytännöllinen. Alla muutama lahjaehdotus, joista on iloa pitkään.

Etsit sitten joulu- tai syntymäpäivälahjaa, uskomme näiden lahjaideoiden olevan sopivia. Toivomme, että sait tästä inspiraatiota täydellisen lahjan hankintaan 4 vuotiaalle.

Lahja 4 vuotiaalle

1. Potkupyörä

Potkupyörä – jollyroom.fi

Potkupyörä on kuin polkupyörä, mutta ilman polkimia. Joissain potkupyörissä on myös ohjaustanko, jolla vanhempi voi säädellä lapsen vauhtia ja tuoda varmuutta pystyssä pysymiseen.

Potkupyörä on hauska tapa liikkua ja kehittää samalla lapsen tasapainokykyä.

2. Kolmipyörä

Kolmipyörä, jollyroom.fi 

Myös kolmipyörä on vauhdikas lahjaidea taaperolle.

Kolmipyörässä on nimensä mukaisesti kolme pyörää, kun taas polkupyörään voidaan lisätä apupyörät tasapainon tukemiseksi lapsen opetellessa pyöräileen.

Polkupyörä on taaperolle turhan vaativa ja se onkin vasta seuraavan ikävaiheen hankinta.

3. Paperihahmot

Paperihahmot, kuten paperinukke, ovat melko perinteinen leikkikalu lapselle.

Niiden käsittely vaatii tarkkaavaisuutta ja varovaisuutta, mitä taaperolta jo löytyy.

Erilaisten vaatteiden laittaminen paperinukelle ja sillä leikkiminen kehittävät lapsen sorminäppäryyttä sekä mielikuvitusta.

4. Väriliidut

Väriliidut, jollyroom.fi

Väriliidut ovat hauska lahja, jolla voit leikkiä lapsen kanssa.

Väriliiduilla piirtäminen tuo tekemistä pitkäksikin aikaa, sillä lapsi voi uppoutua itse piirtämäänsä maailmaan toviksi jos toiseksikin ja väriliituja voi käyttää kauan, sillä ne eivät kulu nopeasti loppuun, kuten esimerkiksi tussit.

Piirtäminen kehittää lisäksi lapsen luovuutta sekä ilmaisutaitoa; piirtämisen kautta lapsi voi käsitellä esimerkiksi pelottaviakin tapahtumia, kuten vaikka painajaisia.

5. Piirrustuskirja

Väriliitujen kanssa sopii täydellisesti yhteen myös piirrustuskirja.

Piirrustuskirjan valmiiden kuvioiden värittäminen kehittää lapsen tarkkuutta ja koordinaatiota tämän opetellessa värittämään viivojen sisäpuolelta.

Jos et halua rajoittaa lapsen piirrustusvimmaa valmiiksi tehdyillä kuvioilla, voi iso piirrustuslehtiö olla parempi valinta kuin piirrustuskirja.

6. Kirjat

Taaperoikäinen lapsi on vielä liian nuori lukemaan romaaneja tai novelleja.

Lapsille löytyykin täysin oma kirjallisuuskategoriansa, jonka sisältö on suunniteltu juuri eri ikäluokille sopivaksi.

Taaperoille sopivia kirjoja ovat muun muassa erilaiset lastenkirjat, joiden avulla voidaan opetella kirjaimia ja lukuja.

Saatavilla on myös kirjoja, joissa on avattavia luukkuja, kosketettavia pintoja tai valon aktivoimia ääniä – näissä lapselle riittää ihmeteltävää!

7. Välineitä arjen askareisiin

Koska taapero osaa jo kävellä itsenäisesti, on hänelle avautunut täysin uusi maailma.

Lapset luonnostaan rakastavat olla mukana vanhempien tekemissä askareissa ja myös oppivat matkimalla muita, mistä kertovat muun muassa erilaiset kotileikit. Loistava lahjaidea tämän ikäiselle lapselle onkin jokin käytännön väline, kuten pieni harava tai lapio.

Tämä työkalu tarjoaa lapselle mahdollisuuden konkreettisesti osallistua vanhempien toimiin, esimerkiksi tässä tapauksessa haravointiin tai kukkien istutukseen.

Hauskaa ja käytännöllistä! Lapselle ei tarvitse enää keksiä jotakin muuta tekemistä siksi aikaa, että vanhemmat esimerkiksi hoitavat pihaa.

8. Termospullo tai ruokatermos – Lahja 4 vuotiaalle

Termospullo, jollyroom.fi

Varsinkin retkeilystä pitävän perheen lapselle tämä lahja on aivan pakollinen – ja varmasti ilahduttaa sekä lasta että vanhempia!

Termospullossa esimerkiksi kaakao pysyy ihanan lämpimänä ja lämmittää näin pientä retkeilijää kylmempinäkin päivinä.

Lämpimällä säällä termospullo taas pitää juoman mukavan viileänä. Ruokatermos sen sijaan on kätevä ruuan kuljettamista varten; mukaan voi ottaa vaikka kanakeittoa ja sen voi syödä suoraan termoksesta.

Kunnon ruoka-annos täyttää paremmin kuin eväsleivät, vaikka nekin ovat mukavia.

Kysy mistä eläimistä tai hahmoista lapsi tykkää ja anna lahjaksi niillä varustettu termospullo tai ruokatermos!

Katso myös: