Lahja 8 vuotiaalle – 6 upeaa lahjaideaa pojille ja tytöille

Lahja 8 vuotiaalle?

Kouluikäiselle lapselle parhaita lahjoja ovat käytännölliset ja samalla hauskat esineet tai kokemukset.

Seitsemänvuotias on juuri aloittanut koulunkäynnin, joten kaikki koulutarvikkeet ovat tarpeellisia. Lapsi tarvitsee muun muassa kyniä, kumeja, penaaleita, reppuja, liikuntatunneilla käytettäviä vaatteita ja urheiluvälineitä jatkuvasti.

Tarpeellisten lahjojen ei tarvitse olla tylsiä vaan ne voi valita lapsen mielenkiinnonkohteiden mukaan.

Esimerkiksi avaruudesta kiinnostunutta lasta voit ilahduttaa galaksikuvioisella penaalilla tai repulla. Käytännöllisten lahjojen lisäksi voit antaa kouluikäiselle kokemuksia, kuten erilaisia retkiä.

Etsit sitten joulu- tai syntymäpäivälahjaa, uskomme näiden lahjaideoiden olevan sopivia. Toivomme, että sait tästä inspiraatiota täydellisen lahjan hankintaan 8 vuotiaalle.

Lahja 8 vuotiaalle

Sort By

1. Koulutarvikkeita

Koulutarvikkeiden valikoima on laaja ja käytännössä kaikki ovat tarpeellisia aina vihkoista kyniin ja tusseihin sekä penaaleihin ja viivoittimiin.

Kysy lapselta ohimennen mistä asioista hän on kiinnostunut ja valitse koulutarvikkeita näihin teemoihin kuuluvilla kuvituksilla.

Näin tylsistä tylsinkin oppitunti saa piristystä ja innostavat koulutarvikkeet motivoivat lasta myös koulunpenkillä.

2. Reppu tai laukku

reppu
Mini Reppu Harmaa – Jollyroom.fi

Reppu tai laukku on pakollinen varuste koululaiselle.

Monesti peruskoulun aloittaneella lapsella on jo valmiiksi reppu tai laukku, koska koulutarvikkeita täytyy kuljettaa mukana joka päivä.

Trendit kuitenkin muuttuvat samoin kuin lasten mielenkiinnonkohteet, joten uusi reppu tai laukku sen hetkiseen trendiin tai kiinnostuksenkohteeseen sopivalla kuosilla saa varmasti koululaisen hymyilemään.

3. Potkulauta

Potkulauta – Jollyroom.fi

Potkulaudan suosio lasten ja nuorten kulkupelinä ei ota laantuakseen!

Potkulaudalla voi liikkua nopeasti ja sen saa myös taitettua pieneen tilaan, jolloin sen ottaminen mukaan esimerkiksi bussiin ei tuota ongelmaa.

Jos koululainen on osoittanut kiinnostusta potkulautailua kohtaan tai ihan suoraan pyytänyt potkulautaa, on sellainen erinomainen lahja.

Potkulauta on myös kestävä, joten siitä on iloa pitkään. Vaikka kulkupeli välillä laitettaisiinkin varastoon, voi lapsen innostus sitä kohtaan herätä aina uudelleen ja uudelleen.

4. Polkupyörä

Polkupyörä on isompi ja hieman kalliimpi hankinta, jos sen ostaa uutena.

Voitkin auttaa lapsen vanhempia kustantamalla osan tai tarjoutumalla hankkimaan käytetyn polkupyörän koululaiselle, sillä niitäkin saa erittäin edullisesti ja hyväkuntoisina.

Polkupyörä tuo lapselle vapauden kulkea mielensä mukaan ja hurmaantua hiuksia sekoittavasta tuulesta.

Polkupyöräily on lisäksi erinomainen liikuntamuoto. Polkupyörän lisäksi ehdoton hankinta on polkupyöräilykypärä!

Turvallisuus on erittäin tärkeää ja lapsen pään suojaaminen pyöräillessä on aivan pakollista, jotta vältytään pahoilta onnettomuuksilta.

Myös liikennesääntöjen opettaminen on hyvä tehdä ennen polkupyörän selkään nousemista, jotta lapsi ei vahingossa törttöile liikenteessä ja joudu vaaratilanteisiin.

5. Retki Heurekaan

Retki Heurekaan on sekä mukavaa yhteistä ajanviettoa että opettavainen kokemus lapselle.

Heurekassa on jatkuvasti uusia näyttelyitä eri aiheista aina dinosauruksista tulivuoriin ja ihmiskehon eri elimiin.

Mikä parasta, Heurekassa lapsi pääsee itse kokeilemaan ja tekemään asioita.

Kyseessä ei siis ole pelkkä näyttely, jota saa vain katsoa, mutta ei koskea – vaikka sellaisiakin Heurekassa voi olla.

Retken voit ostaa joko lapselle ja tämän vanhemmille tai tarjoutua itse viemään lapsen Heurekaan.

‘Päivästä tulee kokonaisvaltainen retki, kun liität siihen mukaan myös ruokailun. Eväät ovat aina hauska tapa syödä välipalaa, tai sitten voit käydä lapsen kanssa vaikkapa kahvilassa.

6. Sukset tai muu urheiluväline – Lahja 8 vuotiaalle

Sukset – lemer.fi

Koulun liikuntatunneilla voi usein lainata sukset tai luistimet koululta, mutta ne voivat olla väärää kokoa tai esimerkiksi luistimet voivat olla tylsät.

Koululta lainatuilla välineillä urheileminen ei siis välttämättä ole kovin mukava kokemus ja voi aiheuttaa lapselle negatiivisen suhtautumisen liikuntatunteja kohtaan.

Sukset tai luistimet ovatkin loistava lahja kouluikäiselle.

Sen lisäksi, että koulun liikuntatunnit sujuvat mukavammin, voi lapsi luonnollisesti käyttää urheiluvälineitään myös vapaa-ajalla.

Niitä ei kuitenkaan kannata hankkia sokkona, sillä suksien ja sauvojen tulee olla oikean mittaiset ja monojen sopivan kokoiset – vaikka kasvunvaraa kyllä voi olla.

Varmista siis lapsen vanhemmilta tarpeelliset mitat, jotta lahjaostos on onnistunut.

Katso myös: