Lahja 9 vuotiaalle – 7 upeaa lahjaideaa pojille ja tytöille

Lahja 9 vuotiaalle?

Lahjan keksiminen on aina vaikeaa, ellei suoralta kädeltä jo tiedä etukäteen mitä lahjan vastaanottaja tarvitsee tai haluaa juuri sillä hetkellä.

Parasta onkin kysyä. Lasten kohdalla asia ei kuitenkaan ole välttämättä näin yksinkertaista, sillä lapsen haluaa aina yllättää iloisesti.

Mikä sen parempaa, kuin saada avata lahjapaperiin käärittyä yllätystä ja kohdata upea lahja.

Keräsimme kuusi lahjaideaa, jotka sopivat mainiosti 9 vuotiaalle lapselle.

Lahjaideoissa on mukana käytännöllisiä sekä hauskoja asioita, jotka viihdyttävät ja opettavat lapselle uusia asioita, kuten ongelmanratkaisua.

Lahjojen ei tarvitse olla kalliita ollakseen hyviä; monesti edullinen lahja on aivan yhtä hyvä kuin kallis verrokki. Lahjoja antaessa ajatus on tärkein.

Etsit sitten joulu- tai syntymäpäivälahjaa, uskomme näiden lahjaideoiden olevan sopivia. Toivomme, että sait tästä inspiraatiota täydellisen lahjan hankintaan 9 vuotiaalle.

Lahja 9 vuotiaalle

Sort By

1. Aku Ankka

Aku Ankka on perinteinen sarjakuva, joka sopii kaiken ikäisille.

Aku Ankkoja on saatavilla sekä sarjakuvalehtinä että taskukirjoina.

Varsinkin taskukirjat ovat suosittuja. Aku Ankka on omanlaisensa keräilykohde. Kerättävää sarjassa riittääkin, eikä loppua näy.

Aku Ankkoja on mukava lukea kerta toisensa jälkeen, joten ne eivät jää nurkkiin pölyttymään ensimmäisen lukukerran jälkeenkään.

Niistä on iloa myös muulle perheelle, sillä monitasoinen huumori kolahtaa jokaiseen eri tavalla.

2. Kindle

Kindle on laite, jolla voi lukea Amazonin verkkokaupasta ostettuja kirjoja.

Enää ei tarvitse raahata kirjapinoja mukaan automatkalle vaan pelkkä tabletin kokoinen Kindle -laite riittää.

Se varastoi sisäänsä kokonaisen kirjaston. Kindle onkin kätevä lahja lapselle – ja siitä on iloa vuosiksi eteenpäin!

Lasten kirjoista suuri osa on myös saatavilla sähköisinä e-kirjoina, joten laitteelle todella riittää käyttöä nuoren lukutoukan käsissä.

3. Ongelmanratkaisupelit eli pulmapelit

Ongelmanratkaisupelit, jotka tunnetaan myös pulmapelien nimellä, kehittävät lapsen abstraktia ajattelua ja kärsivällisyyttä.

Kyseisten pelien ratkaiseminen vaatii älyä, joten niiden parissa saa viettää kauankin aikaa, ennen kuin onnistuu keksimään ratkaisun.

Yksi parhaiten tunnetusta pulmapelistä on pirunnyrkki, joka on kuudesta palasta koostuva puinen palapeli. Kyseisiä pelejä myydään esimerkiksi Väkkäräverstaalla.

4. Uimalelu

Uiminen on kesäisin jokaisen lapsen lempipuuhaa. 9 vuotias osaa monesti jo uida ilman kellukkeita.

Uimalelu on mukava tapa tuoda lisää hauskuutta kesäiseen harrastukseen. Uimaleluja saa useiden hahmojen muodossa ja eri kokoisina.

Kysy lapselta esimerkiksi mistä eläimistä tämä pitää tai kiinnitä huomiota onko hänellä mahdollisesti paitoja yksisarvisen kuvalla. Näin saat vinkin siitä millaisesta uimalelusta lapsi pitäisi!

5. Hiuskalkki

Vanhemmat eivät monesti halua nuorten lastensa värjäävän hiuksiaan pysyvillä hiusväreillä, eivätkä monet halua niitä edes teini-ikäisten tai aikuisten lastensa hiuksiin väreissä olevien erilaisten kemikaalien vuoksi.

Ratkaisuksi sopivat sävyttävät hiusvärit, jotka haalistuvat muutamien pesukertojen jälkeen, tai hiuskalkki!

Hiuskalkilla hiukset voi värjätä vaikkapa sateenkaaren värisiksi vahingoittamatta omia hiuksia. Hiuskalkki huuhtoutuu pois yhdessä pesussa.

Lapsi voi siis muuttaa hiusväriään aina halutessaan maalaamalla hiuskalkilla hiuksiaan. Hiuskalkin käyttö on yhtä helppoa kuin värikynillä piirtäminen!

6. Kuulokkeet

9 vuotiaalla on jo suosikkibändejä, joiden musiikkia hän haluaa luukuttaa täysillä. Vanhemmat eivät välttämättä tästä pidä – eivätkä kanssamatkustajat julkisessa liikenteessä.

Kuulokkeet ovatkin täydellinen lahja musiikkia rakastavalle lapselle. Kuulokkeita on saatavilla erilaisilla kuoseilla, joten niissä voi keikkua mukana esimerkiksi lapsen suosikkielokuvan hahmoja. Voit valita johdolliset tai johdottomat kuulokkeet, jotka toimivat Bluetooth-yhteyden kautta.

Kuulokkeita saa myös nappikuulokkeina. Kannattaa miettiä milloin lapsi käyttää kuulokkeita ja valita sen mukaan niihin tarvittavat ominaisuudet.

Esimerkiksi langallisten kuulokkeiden langat ovat monesti tiellä.

7. Uusi harrastus – Lahja 9 vuotiaalle

Jos lapsi on pitkään puhunut tietystä urheilulajista tai ilmaissut haluavansa aloittaa uuden harrastuksen, täydellinen lahja voi olla alkeiskurssi kyseiseen lajiin.

Mikäli olet epävarma onko lapsi oikeasti kiinnostunut lajista, voit antaa lahjaksi yhden kokeilukerran kyseisen lajin parissa.

Katso myös: