Lahja 14 vuotiaalle – Mitä lahjaksi 14-vuotiaalle?

Lahja 14 vuotiaalle?

14 vuotias on esiteini ja haluaa jo itse päättää asioista, joten esimerkiksi vaatteet voi suosiolla jättää pois lahjaehdotuksista; lapsen on paras valita ne itse kaupasta vanhempiensa kanssa. Toisaalta voit antaa lapselle lahjakortin ja lähteä viettämään hauskaa päivää kaupungilla shoppailun merkeissä! Tällöin esiteini voi itse päättää mitä haluaa ostaa ja voitte samalla viettää yhteistä laatuaikaa.

Parhaat lahjat 14 vuotiaalle ovat konkreettisia ja yksinkertaisia, joiden sisältöön lapsi itse voi vaikuttaa. Esimerkiksi lahjakortti, raha ja elokuvaliput ovat tällaisia; lapsi voi itse päättää mihin lahjakortin ja rahan käyttää sekä mitä elokuvia käy katsomassa. Näiden lahjojen kanssa et voi epäonnistua!

Hyviä vaihtoehtoja ovat myös lahjat, joihin kuuluu yhteinen ajanvietto. Päivä huvipuistossa tai elokuvissa käynti yhdistettynä ravintolalounaaseen ovat hauskoja tapoja juhlistaa lasta ja samalla viettää aikaa yhdessä.

Etsit sitten joulu- tai syntymäpäivälahjaa, uskomme näiden lahjaideoiden olevan sopivia. Toivomme, että sait tästä inspiraatiota täydellisen lahjan hankintaan 14 vuotiaalle.

Lahja 14 vuotiaalle

Sort By

Lahjakortti

Lahjakortti coolstuff.fi
Lahjakortti – Coolstuff.fi

Lahjakortteja saa kaikkiin vaatekauppoihin sekä moniin muihin liikkeisiin.

Liike, johon ei saa lahjakorttia, on jo poikkeus. Näin ollen lahjakortti on helppo vaihtoehto sekä sinulle lahjan antajana että lahjan vastaanottajalle, jonka ei tarvitse miettiä pitääkö hän saamastaan lahjasta vai ei.

Nuoret myös usein toivovat lahjakortteja lahjoiksi, koska voivat itse tehdä päätöksen siitä, mitä niillä ostavat. Kannattaa pitää silmät auki ja kiinnittää huomiota muun muassa siihen, minkä merkkisiä vaatteita esiteini käyttää. Nämä ovat vinkki siitä, minkä liikkeen lahjakorttiin sinun kannattaa sijoittaa.

Sähköinen Lahjakortti – Coolstuff.fi

Konsoli- tai tietokonepelit – Lahja 14 vuotiaalle

Jos nuori teini harrastaa paljon pelaamista tietokoneella tai konsolilla kuten Xbox:lla, voit olla varma, että peli on hyvä lahjaidea.

Kannattaa etukäteen kysellä minkä pelin lapsi haluaisi, ellet itse ole jo hyvin perillä hänen pelimaustaan esimerkiksi pelattuasi hänen kanssaan monia kertoja. Varmista myös mille laitteelle peli tulee, jotta et vahingossa osta peliä sellaiselle laitteelle, jota lapsen kotona ei olekaan. Sitten voit nauttia lapsen peli-innosta tai vaikkapa pelata hänen kanssaan!

Karkki

Jelly Belly makeisrasia

Karkki on helppo ja vastustamaton lahja, jolla et voi mennä mönkään.

Lapset yleensä pitävät kaikesta makeasta. Varmista lapsen vanhemmilta mahdolliset allergiat, jotta et vahingossa anna pähkinäallergikolle hasselpähkinäsuklaalevyä.

Karkkilahjan ei tarvitse olla valtava ollakseen onnistunut; iso karkkipussi tai suklaalevy on mainio lahja. Jos olet nähnyt lapsen syövän tiettyä karkkia, esimerkiksi tietyn merkkistä suklaalevyä, voit ostaa samoja karkkeja lahjaksi; tällöin karkkilahja on varmasti mieluinen

Raha

Rahalla lapsi voi itse ostaa mitä haluaa tai mikä vielä parempi, pistää rahan säästöön.

Hyvä idea onkin avata lapselle esimerkiksi rahasto, joka kerää korkoa ajan kuluessa.

Lapsi voi täysi-ikäisenä halutessaan nostaa rahaston tuoton omalle tililleen.

‘Erityisesti käteinen raha on monen esiteinin mieleen. Sopivaa rahasummaa ei ole kiveen hakattu, joten siitä voit keskustella lapsen vanhempien kanssa tai mennä itsellesi sopivalla summalla.

Retki huvipuistoon

Suomessa on monia huvipuistoja, joissa voi viettää hauskan päivän lapsen kanssa.

14 vuotias nauttii huvipuistojen hurjista laitteista ja hauskoista peleistä. Voit viedä lapsen lähimpänä sijaitsevaan huvipuistoon tai tehdä pidemmän retken kauemmas – voit myös antaa lahjaksi retken lapselle ja tämän kaverille!

Hyviä vaihtoehtoja huvipuistoretkeä varten ovat muun muassa Helsingissä sijaitseva Linnanmäki, Tampereen Särkänniemi, Kauhavalla sijaitseva PowerPark sekä Kouvolassa oleva Tykkimäki.

Kindle

Kindle on laite, jolla voi lukea Amazonin verkkokaupasta ostettuja kirjoja. Enää ei tarvitse raahata kirjapinoja mukaan automatkalle vaan pelkkä tabletin kokoinen Kindle -laite riittää. Se varastoi sisäänsä kokonaisen kirjaston. Kindle onkin kätevä lahja lapselle – ja siitä on iloa vuosiksi eteenpäin! Lasten kirjoista suuri osa on myös saatavilla sähköisinä e-kirjoina, joten laitteelle todella riittää käyttöä nuoren lukutoukan käsissä.

Hiuskalkki

Vanhemmat eivät monesti halua nuorten lastensa värjäävän hiuksiaan pysyvillä hiusväreillä, eivätkä monet halua niitä edes teini-ikäisten tai aikuisten lastensa hiuksiin väreissä olevien erilaisten kemikaalien vuoksi.

Ratkaisuksi sopivat sävyttävät hiusvärit, jotka haalistuvat muutamien pesukertojen jälkeen, tai hiuskalkki!

Hiuskalkilla hiukset voi värjätä vaikkapa sateenkaaren värisiksi vahingoittamatta omia hiuksia. Hiuskalkki huuhtoutuu pois yhdessä pesussa. Lapsi voi siis muuttaa hiusväriään aina halutessaan maalaamalla hiuskalkilla hiuksiaan. Hiuskalkin käyttö on yhtä helppoa kuin värikynillä piirtäminen!

Kuulokkeet

14 vuotiaalla on jo suosikkibändejä, joiden musiikkia hän haluaa luukuttaa täysillä.

Vanhemmat eivät välttämättä tästä pidä – eivätkä kanssamatkustajat julkisessa liikenteessä. Kuulokkeet ovatkin täydellinen lahja musiikkia rakastavalle lapselle.

Kuulokkeita on saatavilla erilaisilla kuoseilla, joten niissä voi keikkua mukana esimerkiksi lapsen suosikkielokuvan hahmoja. Voit valita johdolliset tai johdottomat kuulokkeet, jotka toimivat Bluetooth-yhteyden kautta. Kuulokkeita saa myös nappikuulokkeina.

Kannattaa miettiä milloin lapsi käyttää kuulokkeita ja valita sen mukaan niihin tarvittavat ominaisuudet. Esimerkiksi langallisten kuulokkeiden langat ovat monesti tiellä.

Uusi harrastus – Lahja 14 vuotiaalle

Jos lapsi on pitkään puhunut tietystä urheilulajisa tai ilmaissut haluavansa aloittaa uuden harrastuksen, täydellinen lahja voi olla alkeiskurssi kyseiseen lajiin.

Mikäli olet epävarma onko lapsi oikeasti kiinnostunut lajista, voit antaa lahjaksi yhden kokeilukerran kyseisen lajin parissa.

Elokuvaliput

Elokuvaliput ovat kätevä lahja! Sinun ei tarvitse vaivata päätäsi koittamalla miettiä mistä lahjasta lapsi tykkäisi ja lapsi pääsee itse päättämään mihin elokuviin liput käyttää. Lapsi voi myös tarjota halutessaan ystävälleen elokuvakokemuksen.

Elokuvalippuja voi ostaa useista eri paikoista, kuten monista supermarketeista sekä R-kioskeilta ja tottakai elokuvateattereista.

Katso myös: